Alfred

Alfred b212 2.0.8

Handige assistent voert programma's uit en zoekt op internet

VOOR

  • Directe zoekresultaten
  • Veel verschillende zoekmethodes
  • Sneltoetsen instelbaar

TEGEN

  • Onnodige experimentele functies

Uitmuntend
8

Alfred is een gratis metazoekmachine en programmastarter voor je Mac. Metazoekopdrachten betreffen allerlei vormen van informatie: van geïnstalleerde applicaties tot contactpersonen, e-mails of zaken op 't web.

Alfred lijkt op het eerste gezicht een beetje op Google Desktop. Een vergelijkbare zoekbalk verschijnt wanneer je de sneltoets voor Alfred invoert. Deze staat standaard op Spatiebalk+Command (⌘ ) maar is uiteraard aan te passen. Met Alfred zoek je niet alleen geïnstalleerde applicaties; je opent ze met hetzelfde gemak vanuit het zoekbalkje. Ook daar heeft Alfred een aantal sneltoetsen voor klaargezet, die je meteen gebruikt om je software te starten.

In Alfred kies je zelf de programma's en onderdelen die je wilt zoeken (en/of starten). Wil je bijvoorbeeld contacten, bladwijzers en e-mails tonen dan is ook dit mogelijk. Hoewel Alfred zichzelf benoemt als Bèta, werken de meeste opties prima en toont de software snel resultaat.

Wie veel programma's, contactpersonen, e-mails en meer op z'n Mac heeft staan raakt wel eens het overzicht kwijt. Alfred vraagt niet meer dan een letter om meteen resultaten te geven. Zo speur je het net én je Mac af op zoek naar de gewenste informatie.

Meeste downloads Zakelijk & Productiviteit voor mac

Meer
Alfred

Download

Alfred b212 2.0.8

Beoordelingen about Alfred